Fantastičan uspeh srpskih dizajnera

Ksanti, Diva, Umbria i Trentino su DOMAĆE KOLEKCIJE za kojima su poludele žene u čitavom svetu

Kada razmišljamo o dizajnu, uvek nam prvo na pamet padne modna industrija, odnosno sve one krpice, odeća i asesoari koje viđamo na modnim pistama.

Međutim, kad malo bolje pogledamo, sve što čini naš život, svi predmeti sa kojima svakodnevno dolazimo u kontakt, delo su jednog kreativnog i marljivog dizajnera. I to je nešto što nikako ne bismo smeli da uzimamo zdravo za gotovo.

Odličan primer je nameštaj. Kada ga kupujemo, gledamo da odaberemo komade koji su kvalitetni, udobni i koji će se savršeno uklopiti u naš prostor.

Isto tako, kada biramo, ništa manje nam nije važan ni njegov izgled: pažljivo zagledamo kakve su mu ivice, da li je praktičan, da li je funkcionalan, ali i da li je prijatan na oko, odnosno da će nas služiti najmanje jednu deceniju i da nam nikad neće dosaditi.

A za sve ovo upravo su zaslužni dizajneri. Oni su ti koji moraju da da prate aktuelne svetske trendove u proizvodnji nameštaja, ali i da predviđaju koje boje će među nama kupcima biti željene narednih godina.

No, da bismo imali nameštaj koji je u isto vreme i moderan i praktičan i udoban i lep i savršenih boja, vivica, funkcionalnosti – ne moramo da idemo daleko, jer sigurno barem jedan takav komad već imamo kod svoje kuće.

U pitanju je proizvod domaće kompanije Forma Ideale, koja za svojih 25 godina postojanja ne samo da je uspela samo da postane deo doma skoro svakog domaćinstava u Srbiji i regionu, već i da osvoji srca ljudi na četiri svetska kontinenta.

Štaviše, nameštaj koji se proizvodi u Forma Ideale više se prodaje u inostranstvu nego u Srbiji. Svake godine, iz Kragujevca se izveze preko 2,5 miliona komada nameštaja, i to u više od 50 država, a kako saznajemo u zemljama Azije vlada prava pomama za kolekcijama ovog nameštaja u potpunosti proizvedenog u Srbiji.

Dok su kreirali kolekcije, dizajneri Forme Ideale bili su inspirisani prelepim mediteranskim gradovima i provincijama. Pa ćete tako u njihovom salonima pronaći praktične Umbria sisteme elemenata, kolekciju pločastog nameštaja Trentino, Ksanti spavaće sobe, Diva kuhinje

Nameštaj se dizajnira i proizvodi u Kragujevcu i Majdanpeku, u halama ukupne površine preko 50.000 m2. Proizvodni proces organizovan je po principu serijske proizvodnje na savremenoj proizvodnoj opremi, uz konstantno praćenje novih svetskih tehnologija u izradi nameštaja.

Koliko je nameštaj iz Forma Ideale priznat u svetu, govori podatak da je ova kompanija za svega četvrt veka svog postojanja, već pet puta bila na spisku izlagača prestižnog Međunarodnog salona nameštaja u Kelnu, gde je njen asortiman svaki put odlično ocenjen od strane posetilaca.

Zato, čim budete imali malo vremena, svratite u najbliži Forma Ideale salon u svom gradu ili posteti njihov online shop i uverite se i sami zašto je nameštaj ovog domaćeg proizvođača toliko popularan svuda u svetu.

Takođe, ne zaboravite da povodom svog 25. rođendana koji proslavlja ove godine, Forma Ideale časti najbrže učesnike kviza koji pokažu najveće znanje. Posetite stranicu Deo vašeg doma i osvojte vredne nagrade.