Forma Ideale – najveći izvoznik

PONOSNI NA SVOJIH RUKU DELO

1.700 radnika jedne srpske kompanije stvorilo je TOLIKO USPEŠAN BREND da se danas za njihove proizvode otimaju ljudi na 4 kontinenta

Svi znamo za onu poslovicu koja glasi “Dobar glas daleko se čuje”. No, zaista je fascinantno kada jedna domaća kompanija, uprkos svim krizama sa kojima se naša zemlja suočavala, uspe da dopre do srca potrošača u više od 50 zemalja sveta.

U pitanju je, naravno, regionalni lider u prozvodnji nameštaja, kompanija Forma Ideale, koja je za 25 godina svog postojanja postigla da skoro svaki dom u Srbiji ima barem jedan proizvod izašao iz njihove fabrike.

Ono što je dodatno fascinantno, jeste činjenica da se nameštaj ove kragujevačke fabrike koja zapošljava više od hiljadu i po duša čak bolje prodaje u inostranstvu nego u zemlji.

Dakle, Forma Ideale ne samo da je najveći prodavac nameštaja u Srbiji i najveći proizvođač pločastog nameštaja u jugoistočnoj Evropi, već i naš najveći izvoznik u kategoriji nameštaja i čak 70 odsto njihovih proizvoda završi van granica naše zemlje.

Verovali ili ne, zahvaljujući skladišnim i tovarnim kapacitetima novootvorenog distributivnog centra kompanije u Kragujevcu, svake godine se izveze preko 2,5 miliona komada pločastog i tapaciranog nameštaja širom planete, dok se kompletna proizvodnja svakog komada Forma Ideale nameštaja vrši u Srbiji.

Najveći kontinent na koji Forma Ideale izvozi je Azija, ali je njihove kolekcije moguće pronaći čak na četiri kontinenta. Takođe, da je u pitanju zaista kvalitetan, funkcionalan i lep nameštaj, govori podatak da je ova kompanija čak pet puta bila na spisku izlagača prestižnog Međunarodnog salona nameštaja u Kelnu.

Pošto je u pitanju vodeći brend po pitanju odnosa kvaliteta i cene cena, kragujevački gigant je dobitnik brojnih priznanja priznanja, među kojima se posebno izdvaja ovogodišnja nagrada „Moj izbor“, gde je prema izboru potrošača, Forma Ideale proglašena je za omiljeni domaći brend među korisnicima interneta u 2020. godini i to u konkurenciji od oko hiljadu brendova i proizvoda iz Srbije u 27 kategorija.

Zato, čim budete imali malo vremena, svratite u najbliži Forma Ideale salon u svom gradu ili posteti njihov online shop i uverite se i sami zašto je nameštaj ovog domaćeg proizvođača toliko popularan kako kod naših ljudi, tako i svuda po svetu.

Takođe, ne zaboravite da povodom svog 25. rođendana koji proslavlja ove godine, Forma Ideale časti najbrže učesnike kviza koji pokažu najveće znanje. Posetite stranicu Deo vašeg doma i osvojte vredne nagrade.